Diverse reviews zoals Dyxum, PhotoZone (OpticalLimits), KenRockwell, DXOMark gaven deze lens hele hoge cijfers. Wat mij persoonlijk ook aansprak was het relatieve lage gewicht van rond de 380 gram als ook de relatieve lage prijs voor dit type lens zeker als je deze vergelijkt met de Sigma 85mm F1.4 Art, de Sony FE 85mm f/1.4 GM of de Zeiss Batis 85mm f/1.8, Voordeel is dat gehele systeem van camera + lens laag in gewicht blijft maar ook dat ik deze lens straks op een full frame camera kan gebruiken zoals de Sony A7RIII of de Sony A7III.
Eerste persoonlijke testen met deze lens op mijn Sony A6000 waren in de winkel Foto de Vakman te Uden waar een verkoper even model voor me stond. Nadat ik de lens gekocht had diverse testen gedaan alvorens dit review te schrijven en het viel me op dat de lens vrij snel maar ook accuraat focusseert. Mooie foto's, mooie kleuren en heerlijke rustige wazige achtergrond waardoor het onderwerp er mooi uitsprong. Omdat lens samen met mijn A6000 snel en accuraat focusseert kon ik de juiste momenten goed vastleggen. Want speciale momenten zijn vaak heel kort en dan moet je snel kunnen zijn hetgeen vaak in leuke en ongedwongen foto's resulteert.
Pluspunten
- Bouwkwaliteit van deze lens
- Optische kwaliteit
- Relatief laag gewicht van ~380 gram
- Focusseert snel en accuraat
- Stof en spatwater bestendig